Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-21 22:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sveriges-invandrare-drabbas-hardast-av-coronakrisen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sveriges invandrare drabbas hårdast av coronakrisen”

Hotell- och restaurangnäringen är en oproportionerligt viktig källa för de ny­anländas försörjning. Har de anställning, är det ofta som korttids- och timanställd personal, med osäkra arbetsvillkor och låga löner som följd, skriver artikelförfattarna.
Hotell- och restaurangnäringen är en oproportionerligt viktig källa för de ny­anländas försörjning. Har de anställning, är det ofta som korttids- och timanställd personal, med osäkra arbetsvillkor och låga löner som följd, skriver artikelförfattarna. Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 27/3.

Fyra ekonomiforskare: Det behövs stora insatser om vi ska undvika en ohållbar integrations- och arbetsmarknadssituation efter pandemin.

Redan nu vet vi att coronakrisen kommer att leda till stora utmaningar för de mest utsatta i samhället och många invandrare är i en särskilt svår situation.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in