Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-05 21:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sveriges-kapitalister-maste-ta-makten-i-foretagen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sveriges kapitalister måste ta makten i företagen”

Den senaste tiden har vi sett exempel på när analysen i styrelserummen uppenbarligen varit otillräcklig: Telias kostsamma korruptionsproblem i Centralasien, Swedbanks penningtvättsbekymmer, it-haverier som stängt ned banker, flyg­trafiken och myndigheter, eller när sextrakasserier fått pågå opåtalat i åratal, skriver artikelförfattaren.
Foto: Hanna Franzén/TT

DN DEBATT 15/7. Ägarnas styrning i större bolag är ofta mycket svag eller obefintlig. Samtidigt som näringslivet står inför nya utmaningar som digitalisering, hållbarhet, flyktingströmmar och korruption, är många styrelse­ledamöter osäkra på vad ägarna vill. De borde inte bara vilja bidra med kapital utan också vilja vara med och påverka hur det används, skriver Sussi Kvart.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.