Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-18 06:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sveriges-klimatpolitik-maste-eu-anpassas-for-att-bli-effektiv/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sveriges klimatpolitik måste EU-anpassas för att bli effektiv”

Utbyggnaden av Preems raffinaderi i Lysekil väntas orsaka koldioxidutsläpp på 1,5 miljoner ton per år. Men eftersom verksamheten omfattas av utsläppshandel har det paradoxalt nog ingen betydelse för de totala utsläppen inom EU om anläggningen kommer till stånd eller ej, skriver Magnus Nilsson.
Utbyggnaden av Preems raffinaderi i Lysekil väntas orsaka koldioxidutsläpp på 1,5 miljoner ton per år. Men eftersom verksamheten omfattas av utsläppshandel har det paradoxalt nog ingen betydelse för de totala utsläppen inom EU om anläggningen kommer till stånd eller ej, skriver Magnus Nilsson. Foto: Anders Deros/TT

DN DEBATT 19/8. För att svenska klimatsatsningar ska leda till lägre utsläpp krävs att de kombineras med åtgärder som krymper det tillåtna utsläppsutrymmet inom EU:s utsläppshandel och under den så kallade ansvarsfördelningsförordningen. Regeringen bör därför lägga in åtgärder som stöder detta i budgeten för 2020, skriver miljökonsulten Magnus Nilsson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in