Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-22 22:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sveriges-klimatpolitik-maste-eu-anpassas-for-att-bli-effektiv/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sveriges klimatpolitik måste EU-anpassas för att bli effektiv”

Utbyggnaden av Preems raffinaderi i Lysekil väntas orsaka koldioxidutsläpp på 1,5 miljoner ton per år. Men eftersom verksamheten omfattas av utsläppshandel har det paradoxalt nog ingen betydelse för de totala utsläppen inom EU om anläggningen kommer till stånd eller ej, skriver Magnus Nilsson.
Foto: Anders Deros/TT

DN DEBATT 19/8. För att svenska klimatsatsningar ska leda till lägre utsläpp krävs att de kombineras med åtgärder som krymper det tillåtna utsläppsutrymmet inom EU:s utsläppshandel och under den så kallade ansvarsfördelningsförordningen. Regeringen bör därför lägga in åtgärder som stöder detta i budgeten för 2020, skriver miljökonsulten Magnus Nilsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.