Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-22 17:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sveriges-militara-insats-i-libyen-maste-forlangas/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sveriges militära insats i Libyen måste förlängas”

Socialdemokraterna svänger om Libyen: För att upprätthålla vapenembargot vill vi förlänga den svenska militära insatsen – med till exempel marina stridskrafter. Den svenska insatsen i Libyen måste breddas och omfatta såväl militära, humanitära som långsiktiga biståndsinsatser. På den humanitära sidan innebär det att Sverige måste ha beredskap att utöka biståndet till människor som är på flykt. Vi bör också bli en långsiktig partner när det gäller uppbyggnaden av demokratin i landet. En fond bör inrättas för demokratiutveckling. Militärt bör Sverige vara engagerat även efter att det nuvarande riksdagsmandatet löper ut. Men i stället för att hävda flygförbudszonen bör vi fokusera på att upprätthålla vapenembargot, till exempel genom att skicka marina stridskrafter, skriver Urban Ahlin och Peter Hultqvist.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.