Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 22:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sveriges-tolerans-for-mans-vald-mot-kvinnor-ar-for-stor/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sveriges tolerans för mäns våld mot kvinnor är för stor”

Det våld som tidigare benämndes som utövat av män och riktat mot kvinnor heter nu ”våld i nära relation”, skriver artikelförfattarna.
Det våld som tidigare benämndes som utövat av män och riktat mot kvinnor heter nu ”våld i nära relation”, skriver artikelförfattarna. Foto: Maurizio Gambarini/TT

DN DEBATT 10/2.

Roks: I dag lämnar vi in en stämningsansökan mot Sverige för brott mot Europakonventionen och mot kvinnors mänskliga rättigheter.

Vi har fått nog av den omfattande tolerans som råder för mäns våld mot kvinnor hos myndigheter i stat och kommun och även hos domstolar, skriver Jenny Westerstrand, Roks, och advokat Ulrika Rogland.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.