Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 07:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/svt-agerar-statstelevision-i-krisen-da-behovs-oppet-tv4/

DN DEBATT

DN Debatt. ”SVT agerar statstelevision i krisen – då behövs öppet TV4”

Min poäng är att etermediebevakningen är beroende av dualismen mellan SVT och TV4. Skulle den ena av dessa båda aktörer försvinna så skulle vi få en ovälkommen kantring i nyhetsutbudet, skriver Björn Rosengren.
Foto: Alva Ohlsson

DN DEBATT 5/4.

Björn Rosengren: I bevakningen av coronakrisen tycks SVT ha återgått till att förmedla statsmaktens budskap till medborgarna.

Medan TV4 har behållit ett mer ifrågasättande utifrånperspektiv. Det visar en undersökning som jag låtit göra. Därför är det oroande att Telia vill låsa in TV4 bakom en betalvägg och därmed försämra konkurrensen.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.