Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 12:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/svt-tanjer-pa-reglerna-och-snedvrider-konkurrensen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”SVT tänjer på reglerna och snedvrider konkurrensen”

Den mest aktiva leverantören av innehåll till Facebook är SVT. På fyra orter i Sverige har onlinespecialister anställts med uppdraget att hjälpa SVTs journalister att göra deras nyheter virala, skriver artikelförfattarna. (Användarmedverkan på sidan ovan har av integritetsskäl redigerats bort.)

Licensmiljarderna som finansierar public service-bolagen används till att slå mot de icke offentligt finansierade medieföretagen – och till att stärka Facebooks konkurrenskraft. Vill Alice Bah Kuhnke låta SVT fortsätta att bryta mot regelverket under sändningstillståndets tre sista år? frågar Jeanette Gustafsdotter, TU, och Sofia Olsson Olsén, Aftonbladet.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.