Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-25 03:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/svt-uppfyller-inte-kraven-for-ett-legitimt-statsstod/

DN DEBATT

DN Debatt. ”SVT uppfyller inte kraven för ett legitimt statsstöd”

Statsstödet till SVT och SR i form av licensavgifter måste enligt EU:s regelverk vara inriktat på sådant som verkligen utgör public service och får inte snedvrida konkurrensen på mediemarknaden. För att stödet ska vara tillåtet, krävs ett tydligt formulerat uppdrag till public service-företagen och att nya tjänster prövas innan de får lanseras. Eftersom SVT:s uppdrag är allt annat än tydligt uppfyller företaget i dagsläget inte kraven för ett legitimt statsstöd. Att hävda att allt som SVT gör eller vill göra är public service är inte hållbart i dagens europeiska medievärld, skriver Ulf Bernitz.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.