Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-21 03:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/swedbankskandalen-visar-behovet-av-eus-bankunion/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Swedbankskandalen visar behovet av EU:s bankunion”

Att röja upp i Swedbankskandalen blir ett test på Sveriges vilja och förmåga att tvätta den egna byken, offentliggöra allt, och eventuellt starta om verksamheten i Baltikum, samt att ta det skarpa beslutet att gå med i EU:s bankunion, skriver Carl B Hamilton.
Att röja upp i Swedbankskandalen blir ett test på Sveriges vilja och förmåga att tvätta den egna byken, offentliggöra allt, och eventuellt starta om verksamheten i Baltikum, samt att ta det skarpa beslutet att gå med i EU:s bankunion, skriver Carl B Hamilton. Foto: TT

DN DEBATT 7/4. Ansvaret för att röja upp i Swedbankskandalen vilar också på aningslösa svenska politiker. Socialdemokraternas och Moderaternas motstånd mot EU:s bankunion är feltänkt. Vi behöver den ökade insyn i banksystemet som den skulle ge. Sverige bör därför följa Danmark och meddela att landet går med i bankunionen till hösten, skriver Carl B Hamilton.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in