Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-26 04:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/systemet-med-gode-man-ar-kapitalt-misslyckat/

DN Debatt

DN Debatt. ”Systemet med gode män är kapitalt misslyckat”

Länsstyrelserna är konsekvent kritiska i sina granskningar, statliga utredningar påtalar med jämna mellanrum allvarliga brister, medierna avslöjar återkommande grava fall av vanskötsel, skriver artikelförfattarna.
Länsstyrelserna är konsekvent kritiska i sina granskningar, statliga utredningar påtalar med jämna mellanrum allvarliga brister, medierna avslöjar återkommande grava fall av vanskötsel, skriver artikelförfattarna. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 30/8. Personer som inte själv kan sköta sina egna ekonomiska och rättsliga angelägenheter har rätt att få en så kallad god man. Systemet har visat sig fungera dåligt och medierna uppmärksammar inte sällan gode män som har misskött sina uppdrag. Direktiven till den utredning som pågår är för försiktiga och vi vill ställa skarpare krav, skriver fyra liberaler.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in