Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-01 03:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/systemfel-nar-regionerna-sjalva-utreder-vardskador/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Systemfel när regionerna själva utreder vårdskador”

Joel Lundhagen drabbades av en vårdskada som gjorde honom delvis förlamad. Hans föräldrar har fått ägna 2,5 år åt en process för att han ska få den ersättning han har rätt till.
Joel Lundhagen drabbades av en vårdskada som gjorde honom delvis förlamad. Hans föräldrar har fått ägna 2,5 år åt en process för att han ska få den ersättning han har rätt till. Foto: Alexander Mahmoud

DN DEBATT 7/3.

Anna och Jonas Lundhagen: Under 2,5 år har vi kämpat för att vår son, Joel, ska få den skadeersättning han har rätt till efter en vårdskada.

En vårdskada som gjorde honom delvis förlamad. Vi menar att det är ett systemfel när en av regionerna styrd instans utreder om ett fel i vården har begåtts av regionerna. Det riskerar att leda till godtycklighet och rättsosäkerhet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.