Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-05 17:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ta-fns-kritik-pa-allvar-sa-kan-sverige-bli-ett-battre-land-for-barn-och-unga/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ta FN:s kritik på allvar – så kan Sverige bli ett bättre land för barn och unga”

”I dag är det ett lotteri kring vilket stöd och hjälp ett barn kan få, beroende på var barnet bor”, skriver Barnrättsorganisationer.
Foto: MAJA SUSLIN / TT

FN-granskning. Barn får inte komma till tals och de har svårt att få upprättelse när de kränks. FN:s barnrättskommitté lägger i dag fram sina rekommendationer för hur Sverige ska rätta till bristerna. Barnrättsorganisationer pekar på sex punkter som måste förbättras.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.