Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-07 18:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ta-krafttag-mot-antisociala-dominansbeteenden/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ta krafttag mot antisociala dominansbeteenden”

Debatten om otryggheten på bibliotek har stannat vid dörrarna till biblioteket, utan vidare reflektion om vad som händer när gänget lämnar biblioteket och ställer sig på torget eller inne i centrum, skriver Anna König Jerlmyr.
Debatten om otryggheten på bibliotek har stannat vid dörrarna till biblioteket, utan vidare reflektion om vad som händer när gänget lämnar biblioteket och ställer sig på torget eller inne i centrum, skriver Anna König Jerlmyr. Foto: Örjan Björkdahl

DN DEBATT 13/8. Moderaterna lanserar nu begreppet ”antisocialt dominansbeteende” för att tydligt och skarpare ringa in problemet när killar och unga män, ofta i grupp, kuvar eller skrämmer sin omgivning. Vi vill ge polisen stärkta ­befogenheter bland annat genom att i polislagen definiera antisociala dominans­beteenden som en ordningsstörning, skriver Anna König Jerlmyr (M).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in