Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-10 10:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/tandlost-ledarskap-pa-svt-slosar-bort-licenspengarna/

DN DEBATT

DN Debatt. "Tandlöst ledarskap på SVT slösar bort licenspengarna"

Stina Lundberg Dabrowski: Public service-tv har blivit en sluten bunker utan proffsig kreativitet och utan mod att satsa på tv-stjärnor. Tandlöst ledarskap på SVT får effektiva tv-chefer att ge upp. Slöseriet med tv-tittarnas licenspengar är enormt. Ska puclic service-tv behålla publiken och deras betalningsvilja krävs nya grepp. Börja med att avskaffa irriterande sponsorsystem, starta en betalkanal för att rädda dyra sportsändningar, lägg tv-avgiften på skattsedeln, våga släppa fram några tv-stjärnor, sluta hyckla om produktion utanför Stockholm, skapa en samlad nyhetsredaktion. Det skriver tv-profilen Stina Lundberg Dabrowski och tv-producenten Kjell Dabrowski i ett tiopunktsprogram för att rädda SVT. Hon är professor i tv-produktion vid Dramatiska institutet och med en rad uppmärksammade tv-program bakom sig. Han är tv-producent och styrelsemedlem i TV-producenterna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.