Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-24 14:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/tank-nytt-om-gymnasiet-och-infor-kortare-yrkespaket/

DN Debatt

DN Debatt. ”Tänk nytt om gymnasiet och inför kortare yrkespaket”

Ett yrkespaket med kurser från vård- och omsorgsprogrammet skulle till exempel kunna förbereda eleven för arbete som vårdbiträde. Ett sådant yrkespaket skulle också kunna utgöra ett första steg mot en gymnasieexamen, skriver Anna Ekström.
Ett yrkespaket med kurser från vård- och omsorgsprogrammet skulle till exempel kunna förbereda eleven för arbete som vårdbiträde. Ett sådant yrkespaket skulle också kunna utgöra ett första steg mot en gymnasieexamen, skriver Anna Ekström. Bild: TT

Regeringen har gett Skolverket i uppdrag att komma med förslag till påbyggbara yrkespaket där elever ska kunna tillgodogöra sig delar av ett yrkesprogram. Senare i livet ska de kunna komplettera till en fullständig gymnasieexamen inom ramen för den kommunala vuxenutbildningen, skriver Anna Ekström (S), gymnasie- och kunskapslyftsminister.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in