Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-05 18:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/techjattarna-kan-inte-tillatas-styra-svensk-politisk-debatt/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Techjättarna kan inte tillåtas styra svensk politisk debatt”

Det faktum att det i dagsläget är oklart om pandemin tillåter att vi om 1,5 år kan ha torgmöten, knacka dörr och åka på valturnéer kommer att sätta än mer fokus på just den digitala arenan, skriver artikelförfattarna.
Foto: Janerik Henriksson/TT

DN DEBATT 1/2.

Jimmie Åkesson (SD), med flera: SD vill ha en parlamentarisk kommitté med uppdraget att säkerställa en fri åsiktsbildning på internet.

Techjättarnas politiska agenda leder till att åsikter som på lösa grunder anses vara olämpliga tas bort med en knapptryckning. Detta demokratiska dilemma måste hanteras.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.