Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 04:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/temperaturhojning-pa-fyra-grader-inte-osannolik/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Temperaturhöjning på fyra grader inte osannolik”

Lennart Bengtsson, Deliang Chen, Marie-José Gaillard och Henning Rodhe skriver på DN Debatt (den 21/1) om Världsbankens rapport om klimateffekter i en fyra grader varmare värld, och avslutar med kommentaren: ”Vi vill med detta inlägg på inget sätt förringa problemet med den globala uppvärmningen och dess möjliga följder. Vi vill endast varna för missriktad information som kan få till följd att forskarnas trovärdighet kan komma att ifrågasättas och att åtgärder blir felprioriterade". Vi håller i princip med om det senare, och delar deras betoning av klimatfrågans allvar, skriver forskare inom klimatområdet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.