Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 06:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/tillsammans-klarar-sverige-och-tyskland-utmaningarna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Tillsammans klarar Sverige och Tyskland utmaningarna”

Jag är glad över att kunna fördjupa vårt samarbete när det gäller säkerhet och försvar under en ”virtuell resa” med mina departementskollegor från de nordiska länderna via bland annat videokonferenser, skriver Annegret Kramp-Karrenbauer.
Jag är glad över att kunna fördjupa vårt samarbete när det gäller säkerhet och försvar under en ”virtuell resa” med mina departementskollegor från de nordiska länderna via bland annat videokonferenser, skriver Annegret Kramp-Karrenbauer. Foto: Michael Kappeler/TT

DN DEBATT 12/6.

Tysklands försvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer: Det är av central betydelse att skapa en gemensam, europeisk syn på hot.

Därför måste samarbetet mellan EU och Nato stärkas ytterligare. Det känns bra att kunna räkna med våra svenska vänner i detta ambitiösa arbete. Tyska Bundeswehr och Försvarsmakten kan lita på varandra.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.