Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-03 20:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/tillstandskrav-skyddar-tiggare-fran-utnyttjande/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Tillståndskrav skyddar tiggare från utnyttjande”

Avhysning av EU-migranter i Stockholm. ”Vi är övertygade om att ett tillstånds­förfarande skulle ge många EU-medborgare, främst kvinnor, möjlighet att anmäla övergrepp de utsatts för”, skriver debattörerna
Foto: Nicklas Thegerström

Ändra ordningslagen. En stor del av EU-migranterna på våra gator är kvinnor, och nu kommer oroande rapporter om att många tvingas till prostitution. Att kräva tillstånd för att tigga skulle göra det lättare för myndigheterna att hjälpa en extremt utsatt grupp, skriver Gulan Avci och Anna Mårtensson, Liberala Kvinnor.

DIGITAL PRENUMERATION

Gratis året ut – läs DN, Expressen och mer!

Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 31 december, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Se allt innehåll här.

  • All journalistik du behöver – i en enda prenumeration
  • Tusentals artiklar på DN.se, Expressen.se och över 40 lokala nyhetssajter
  • Smarta krönikor, insiktsfulla ledare och skarpa reportage och analyser
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.