Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 17:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/tilltron-till-myndigheter-okade-under-coronakrisen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Tilltron till myndigheter ökade under coronakrisen”

Det är en styrka för ett land att förtroendet för myndigheterna stärks inför externa hot. Men för att den maktresursen inte ska missbrukas krävs också obekväma röster i samhällsdebatten, skriver artikelförfattarna.
Foto: Jonas Lindkvist

DN DEBATT 25/9.

Fyra forskare vid Göteborgs universitet: Under pandemins akuta skede i våras ökade svenskarnas förtroende för myndigheter kraftigt. Liknande effekt har observerats i många länder. Men Sverige valde en egen väg genom pandemin, vilket visar att det går att samla en nation utan drakoniska nedstängningar. Det kan också ha bidragit till att vår tillit till varandra ökade under samma period.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.