Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-24 06:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/timbro-bryr-sig-mer-om-vinster-an-om-likvardig-skola/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Timbro bryr sig mer om vinster än om likvärdig skola”

I vår artikel (DN Debatt 19/8) hävdade vi att det sker en sortering av eleverna till olika skolor framför allt efter föräldrarnas utbildningsnivå och intresse för skolan. Det försöker Karin Svanborg-Sjövall från Timbro och Claes Nyberg tillsammans med Mikaela Valtersson från Friskolornas Riksförbund bemöta genom att säga att den socioekonomiska segregation utifrån föräldrarnas utbildning inte har ökat mer än marginellt under perioden 1998-2011. Det skulle vara ett bevis för att vi har fel, skriver Daniel Suhonen med flera.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.