Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-30 14:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/tio-ar-av-politiska-reformer-har-inte-okat-byggandet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Tio år av politiska reformer har inte ökat byggandet”

Regeringen har knappast täckning för påståendet att investeringsbidragen kommer att ge 20 000–30 000 nya bostäder. Snarare kommer de cirka 10 miljarderna att gå till bostäder som ändå skulle ha byggts, skriver artikelförfattarna.
Foto: Hampus Lundgren

Det ökade bostadsbyggandet är i allt väsentligt en ren konjunktureffekt. Och Boverkets mål om cirka 700.000 lägenheter till 2025 är omöjligt att nå utan omfattande stimulansåtgärder riktade mot unga, migranter och andra ekonomiskt svaga hushåll. Det visar vår nya analysrapport, skriver företrädare för fastighetsföretaget Veidekke.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.