Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-25 14:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/tio-punkter-om-fascism-att-satta-upp-pa-kylskapet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Tio punkter om fascism att sätta upp på kylskåpet”

Donald Trump svartmålar USA:s institutioner: domstolar, val, FBI och medier. Han försöker få sina landsmän att känna sig som offer för tidigare presidenter och förhandlare som bara ”gett” till andra. Han visar en blindhet för behoven av ömsesidig tillit också mellan starka och svaga. Vad i den utvecklingen kan du urskilja i utvecklingen här hemma? skriver Bodil Jönsson.
Foto: Carolyn Kaster/TT

DN DEBATT 18/8. Madeleine Albrights bok “Fascism. A warning” om fascismens historiska och nutida genombrott inspirerade mig till att göra en tiopunktslista som ett sätt att motverka fascismens pågående förrädiska utbredning också i Sverige. Inte ska vi väl i höst uppleva ett demokratiskt val i Sverige som för oss ytterligare ett steg mot att vara för sent ute? skriver Bodil Jönsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.