Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-15 21:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/tio-punkter-om-fascism-att-satta-upp-pa-kylskapet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Tio punkter om fascism att sätta upp på kylskåpet”

Donald Trump svartmålar USA:s institutioner: domstolar, val, FBI och medier. Han försöker få sina landsmän att känna sig som offer för tidigare presidenter och förhandlare som bara ”gett” till andra. Han visar en blindhet för behoven av ömsesidig tillit också mellan starka och svaga. Vad i den utvecklingen kan du urskilja i utvecklingen här hemma? skriver Bodil Jönsson.
Donald Trump svartmålar USA:s institutioner: domstolar, val, FBI och medier. Han försöker få sina landsmän att känna sig som offer för tidigare presidenter och förhandlare som bara ”gett” till andra. Han visar en blindhet för behoven av ömsesidig tillit också mellan starka och svaga. Vad i den utvecklingen kan du urskilja i utvecklingen här hemma? skriver Bodil Jönsson. Foto: Carolyn Kaster/TT

DN DEBATT 18/8. Madeleine Albrights bok “Fascism. A warning” om fascismens historiska och nutida genombrott inspirerade mig till att göra en tiopunktslista som ett sätt att motverka fascismens pågående förrädiska utbredning också i Sverige. Inte ska vi väl i höst uppleva ett demokratiskt val i Sverige som för oss ytterligare ett steg mot att vara för sent ute? skriver Bodil Jönsson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in