Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 12:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/tiotusentals-fler-anstallda-i-valfarden-ar-inte-realistiskt/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Tiotusentals fler anställda i välfärden är inte realistiskt”

Staten borde lägga kraften på att minska detaljregleringen och värna det lokala självstyret, skriver artikelförfattarna.
Staten borde lägga kraften på att minska detaljregleringen och värna det lokala självstyret, skriver artikelförfattarna. Foto: Hasse Holmberg / TT

DN DEBATT 5/7.

Carola ­Gunnarsson och Joakim Larsson, Sveriges Kommuner och Regioner: Från vissa håll utlovas mångmiljardbelopp till välfärdssektorn, från ­and­ra krävs mängder av ytterligare anställda. Men inom de närmaste tio åren är ökningen av den totala arbetskraften inte ens i närheten av vad som i så fall skulle behövas. Vi måste utgå från verkligheten.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.