Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-03 07:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/transplantationer-fran-djur-vacker-svara-fragor/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Transplantationer från djur väcker svåra frågor”

Att tekniken finns tillgänglig är inte tillräckligt skäl för att inleda kliniska försök eller behandling med xenotransplantation i Sverige, skriver artikelförfattarna.
Foto: Caroline Tibell

DN DEBATT 30/11.

Under hela 1900-talet har man försökt transplantera organ från djur till män­niskor, numera med viss framgång. Men xenotransplantationer väcker, förutom förhoppningar, en rad medicinsk-etiska frågor om risker för patienten, djurskydd och smittskydd. Regeringen och ansvariga myndigheter måste lösa dessa frågor innan det kan tillåtas i Sverige, skriver Statens medicinsk-etiska råd.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.