Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-05 04:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/transportstyrelsen-agera-mot-bluffande-biltillverkare/

DN Debatt

DN Debatt. ”Transportstyrelsen – agera mot bluffande biltillverkare”

Att Transportstyrelsen inte ens har mod att ta tag i problem kopplade till tidernas största utsläppsskandal är alarmerande. Detta är uppenbara problem som många av våra grannländer valt att hantera annorlunda, skriver Fredrik Davenby.
Att Transportstyrelsen inte ens har mod att ta tag i problem kopplade till tidernas största utsläppsskandal är alarmerande. Detta är uppenbara problem som många av våra grannländer valt att hantera annorlunda, skriver Fredrik Davenby. Bild: Hendrik Schmidt

När Volkswagens utsläppsfusk blev känt blev Transportstyrelsen helt handlingsförlamad och överlät hanteringen av de drabbade bilarna till bilimportören. Vi kräver nu att regeringen ser till att Transportstyrelsen skyndsamt tar ansvar och ställer tvingande krav på åtgärder från biltillverkarna, skriver Fredrik Daveby, Motormännens riksförbund.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in