Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-01 10:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/tre-alternativa-vagar-for-eus-framtida-utveckling/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Tre alternativa vägar för EU:s framtida utveckling”

Att folkomröstningar används tämligen frekvent om just EU-frågor kan ses mot bakgrund av att många politiska partier har svårt att hantera EU-frågan internt, skriver Göran von Sydow.
Foto: TT

DEBATT. Tre vägar efter Brexit. Ett alternativ är att fördjupa EU med en klarare befogenhetsfördelning mellan överstaten och medlemsstaterna. Ett andra är att EU blir avsevärt mindre omfattande och att en åternationalisering sker. Det tredje alternativet är att fortsätta att hanka sig fram på inslagen väg, skriver statsvetaren Göran von Sydow.

DIGITAL PRENUMERATION

Läs för endast 25 kr/mån.

Du får alla artiklar för endast 25 kr/mån i ett helt år, därefter ordinarie pris 149 kr/mån. Du får e-DN de första 30 dagarna. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.