Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-20 16:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/tre-av-fyra-skolor-foljer-inte-krav-pa-att-anvanda-digitala-verktyg/

DN Debatt

DN Debatt. ”Tre av fyra skolor följer inte krav på att använda digitala verktyg”

På skolor där digitala verktyg används mer omfattande bedömer flera lärare att verktygen ger stöd till att individ- och nivåanpassa uppgifter för eleverna, skriver artikelförfattarna.
På skolor där digitala verktyg används mer omfattande bedömer flera lärare att verktygen ger stöd till att individ- och nivåanpassa uppgifter för eleverna, skriver artikelförfattarna. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 24/10. Regeringen har beslutat att Sverige ska vara ledande i att ge elever digitala möjligheter i undervisningen. Men den granskning vi publicerar i dag visar att tre fjärdedelar av skolorna inte följer de krav som finns på användning av digitala verktyg i ämnena matematik och teknik, skriver Helén Ängmo och Ylva Gunnars, Skolinspektionen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in