Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-22 00:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/tre-forslag-for-att-forcera-fram-fler-kvinnliga-pristagare/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Tre förslag för att forcera fram fler kvinnliga pristagare”

De senaste fem åren har fyra kvinnor fått Nobelpriset i kemi – lika många som under de föregående 116 åren, där Marie Curie var först (1911), skriver artikel­författarna.
Foto: Rights Managed

DN DEBATT 11/2.

Det talas mycket om pengar och titlar när jämställdhet inom forskningen diskuteras. Desto mindre om vem som får de priser, som värderas så högt när anslag och professurer fördelas. Men för att få en utmärkelse måste man vara nominerad – ett nålsöga som få kvinnor lyckas passera, skriver professor Pernilla Wittung-Stafshede och docent Nils Hansson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.