Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 18:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/tre-industriprojekt-som-kan-ge-sverige-fossilfri-ledning/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Tre industriprojekt som kan ge Sverige fossilfri ledning”

Sverige har nu möjliget att skapa den största bilbatterifabriken i Europa i sitt slag och som kan bli mer hållbar än den jättefabrik som Tesla byggt upp i Nevada, skriver Svante Axelsson.
Foto: Gorm Kallestad TT

Kilmatförändringarna är nu så akuta att det krävs tekniksprång för att nå målet om ett fossilfritt Sverige. Tre språng är fullt möjliga att genomföra om de politiska förutsättningarna ges: Skifte till fossilfri stålindustri, en modern fabrik för elbilsbatterier samt bioraffinaderier, skriver Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.