Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 02:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/trots-starkt-teknikintresse-blir-kvinnor-inte-ingenjorer/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Trots starkt teknikintresse blir kvinnor inte ingenjörer”

Om kvinnor får praktisera i ett teknik­yrke väljer många av dem att studera till ingenjör, skriver artikelförfattarna.
Om kvinnor får praktisera i ett teknik­yrke väljer många av dem att studera till ingenjör, skriver artikelförfattarna. Foto: Pontus Lundahl/TT

DN DEBATT 8/3. Knappt en av tre studerande på teknikutbildningarna är kvinnor, trots att intresset för teknik är starkt i denna grupp. Hela arbetslivet är i stort behov av ny kompetens, och möjligheten till eftergymnasial praktik för ungdomar bör utvecklas för att bland annat jämna ut könsbalansen på teknikområdet, skriver företrädare för IVA och Tekniksprånget.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.