Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-24 19:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/trump-flyttar-usa-tillbaka-till-det-fordemokratiska-valdet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Trump flyttar USA tillbaka till det fördemokratiska våldet”

När nu också världens ledande demokrati genom Trumps populistiska uppmaningar och anhängarnas stormning av Kapitolium kastas in i ett kaos som hotat själva valprocessen under dess sista skälvande fas, är det lika exceptionellt som illavarslande, skriver Leif Lewin.
Foto: Lev Radin/TT

DN DEBATT 8/1.

Statsvetaren Leif Lewin: Demokratins hjältar är de goda förlorarna, som kan erkänna sig besegrade utan att gripa till våld.

När Donald Trump de senaste veckorna obstruerat mot valresultatet, förflyttar han i ett slag amerikansk politik till det auktoritära lägret eller, om man så vill, tillbaka till det fördemokratiska samhället som inte kände någon annan metod för att avsätta en ledare än våldet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.