Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-06 07:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/tungt-arbete-i-hog-alder-kraver-battre-forsakringsskydd/

DN DEBATT

DN Debatt. "Tungt arbete i hög ålder kräver bättre försäkringsskydd"

Har man ett arbete med stora fysiska krav, till exempel tunga lyft, besvärliga arbetsställningar eller repetitiva rörelser, är det sedan länge känt att risken för olika besvär och sjukdomar i rörelseorganen ökar, skriver artikelförfattarna.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 2/7. Möjligheterna att få sjukersättning har minskat kraftigt på senare år, bland annat för att få fler i arbete. Men bland de med fysiskt krävande jobb, som byggnadsarbetare, finns det grupper som behöver ett bättre försäkringsskydd än det samhället tillhandahåller, särskilt om de tänker vara kvar i jobbet till 60-års ålder eller längre, skriver fyra forskare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.