Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-02 21:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/tungt-arbete-i-hog-alder-kraver-battre-forsakringsskydd/

DN Debatt

DN Debatt. "Tungt arbete i hög ålder kräver bättre försäkringsskydd"

Har man ett arbete med stora fysiska krav, till exempel tunga lyft, besvärliga arbetsställningar eller repetitiva rörelser, är det sedan länge känt att risken för olika besvär och sjukdomar i rörelseorganen ökar, skriver artikelförfattarna.
Har man ett arbete med stora fysiska krav, till exempel tunga lyft, besvärliga arbetsställningar eller repetitiva rörelser, är det sedan länge känt att risken för olika besvär och sjukdomar i rörelseorganen ökar, skriver artikelförfattarna. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 2/7. Möjligheterna att få sjukersättning har minskat kraftigt på senare år, bland annat för att få fler i arbete. Men bland de med fysiskt krävande jobb, som byggnadsarbetare, finns det grupper som behöver ett bättre försäkringsskydd än det samhället tillhandahåller, särskilt om de tänker vara kvar i jobbet till 60-års ålder eller längre, skriver fyra forskare.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in