Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-05 10:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/tusentals-hjartpatienter-far-inte-bevisat-effektiv-vard/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Tusentals hjärtpatienter får inte bevisat effektiv vård”

Blotta misstanken om att bostadsort styr om patienten erbjuds den rätta vården är alarmerande. Risken finns då att samma fenomen förekommer inom andra specialiteter eller delar av sjukvården, skriver artikelförfattarna.
Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 29/9.

Företrädare för hjärtvård och hjärtpatienter: Regeringen måste låta granska de oförsvarbara ojämlikheterna i hjärtsjukvården.

De regionala skillnaderna i vilken typ av hjärtsjukvård patienter erbjuds är stora. Skillnaderna är så allvarliga att var patienten bor kan ha betydelse för överlevnaden.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.