Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-31 05:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/tvinga-fler-kommuner-att-ta-emot-flyktingar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Tvinga fler kommuner att ta emot flyktingar”

I början på veckan tvingades ett femtiotal asylsökande flytta ut från boendet på Halmstad arena hotell där det bott fler flyktingar än vad som var tänkt. ”Staten bör initialt ta ett ökat ansvar för boendet”, skriver artikelförfattaren.
Foto: Anders Andersson/ TT

Gör upp över blockgränsen! Invandringen är en fantastisk tillgång för Sverige och regeringen bör ta initiativet till ett blocköverskridande samarbete kring migrationen. Samtliga kommuner måste bidra för att ge flyktingar bästa möjliga start, men bör få full kompensation, skriver Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) i Malmö.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.