Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-30 01:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/tydligt-amorteringskrav-bor-inforas-snarast-mojligt/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Tydligt amorteringskrav bör införas snarast möjligt”

”Man kan ha olika uppfattningar om hur stora riskerna med skulduppbyggnaden är, men att trenden är oroande är vi eniga om”, skriver Stefan Ingves, Riksbanken, Hans Lindblad, Riksgälden och Martin Noréus, Finansinspektionen.
”Man kan ha olika uppfattningar om hur stora riskerna med skulduppbyggnaden är, men att trenden är oroande är vi eniga om”, skriver Stefan Ingves, Riksbanken, Hans Lindblad, Riksgälden och Martin Noréus, Finansinspektionen. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Oroande utveckling. Hushållens skulder ökar betydligt mer än inkomsterna. Skälen är bland andra lågt bostadsbyggande, fallande räntor och slopade skatter, vilket drivit upp bopriser och belåning. Trenden kan förebåda en finansiell kris. Krav på amortering bör genomföras snarast, skriver Finansinspektionen, Riksbanken och Riksgälden.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in