Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-28 06:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ukraina-riskerar-att-forlora-det-ekonomiska-kriget/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ukraina riskerar att förlora det ekonomiska kriget”

Ukraina använder ett klassiskt sätt att finansiera ett land i kris: centralbankens sedelpressar. Men det är ohållbart i längden, skriver artikelförfattaren.
Foto: Juan Barreto/AFP

DN DEBATT 4/10.

Ukraina kämpar framgångsrikt vidare på slagfälten, men riskerar en finanskris som kan kosta landet dess förmåga att försvara sig. EU borde stå för minst hälften av Ukrainas makroekonomiska behov, men ligger långt efter USA. Om vi inte ger biståndet i dag blir de långsiktiga kostnaderna tiofalt större, skriver Torbjörn Becker, Östekonomiska institutet.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.