Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 04:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/under-lofven-har-sverige-tappat-inflytande-i-eu/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Under Löfven har Sverige tappat inflytande i EU”

Europa blir inte mer europeiskt för att vi centraliserar fler beslut till Bryssel och EU blir inte mer populärt bland medborgarna för att man styr en större del av deras vardag, skriver Gunnar Hökmark.
Europa blir inte mer europeiskt för att vi centraliserar fler beslut till Bryssel och EU blir inte mer populärt bland medborgarna för att man styr en större del av deras vardag, skriver Gunnar Hökmark. Foto: Jerker Ivarsson/IBL

Sveriges inflytande rinner bort genom att viktiga frågor paketeras som ”EU-frågor” som anses hanteras någon annanstans – alltid någon annanstans än där man är. Sverige bör nu i stället gå i täten för att tillsammans med andra länder forma en agenda som utgår från att EU ska vara en union, inte en nationalstat, skriver Gunnar Hökmark (M).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.