Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-28 08:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/underlatta-for-personal-att-ta-over-nar-agaren-pensioneras/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Underlätta för personal att ta över när ägaren pensioneras”

I gles- och landsbygd är problematiken med generationsskiften särskilt påtaglig. Där är frågan inte bara vilka som är de mest lämpliga att ta över, utan om det finns någon köpare över huvud taget, skriver artikelförfattarna.
Foto: Hasse Holmberg/TT

DN DEBATT 29/3. I andra länder finns modeller som gör det lättare för personalen att ta över vid generationsskiften, vilket visat sig vara ett framgångsrecept. Detta borde införas även i Sverige. Det skulle bidra till att stärka landsbygden och till långsiktigt värdeskapande i ekonomin, skriver Mattias Göthberg, Patrik Witkowsky, Sophie Nachemson-Ekwall och Anders Nilson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.