Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-28 13:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/unga-man-minst-intresserade-av-att-oka-jamstalldheten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Unga män minst intresserade av att öka jämställdheten”

Det verkar stundtals som att politiken på samtliga nivåer har lutat sig tillbaka i tron att kvinnors representation automatiskt ökar. Tyvärr missgynnar snarare villkor i den politiska miljön kvinnor som vill engagera sig, och utvecklingen går på sina håll bakåt, skriver Lena Ag.
Foto: Ester Sorri/Jämställdhetsmyndigheten

DN DEBATT 30/1.

Lena Ag, Jämställdhetsmyndigheten: Vår nya rapport slår hål på myten att det är de unga som ska se till att jämställdheten fortsätter öka.

Vi kan varken förlita oss på att tiden eller den unga generationen automatiskt för jämställdhetsfrågorna framåt. Målmedvetna och verkningsfulla åtgärder krävs för att vi inte ska riskera ett bakslag.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.