Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-19 01:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/unga-man-minst-intresserade-av-att-oka-jamstalldheten/

DN Debatt

DN Debatt. ”Unga män minst intresserade av att öka jämställdheten”

Det verkar stundtals som att politiken på samtliga nivåer har lutat sig tillbaka i tron att kvinnors representation automatiskt ökar. Tyvärr missgynnar snarare villkor i den politiska miljön kvinnor som vill engagera sig, och utvecklingen går på sina håll bakåt, skriver Lena Ag.
Det verkar stundtals som att politiken på samtliga nivåer har lutat sig tillbaka i tron att kvinnors representation automatiskt ökar. Tyvärr missgynnar snarare villkor i den politiska miljön kvinnor som vill engagera sig, och utvecklingen går på sina håll bakåt, skriver Lena Ag. Foto: Ester Sorri/Jämställdhetsmyndigheten

DN DEBATT 30/1.

Lena Ag, Jämställdhetsmyndigheten: Vår nya rapport slår hål på myten att det är de unga som ska se till att jämställdheten fortsätter öka.

Vi kan varken förlita oss på att tiden eller den unga generationen automatiskt för jämställdhetsfrågorna framåt. Målmedvetna och verkningsfulla åtgärder krävs för att vi inte ska riskera ett bakslag.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in