Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-02 08:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/unga-stangs-ute-av-allt-hogre-priser-inte-amorteringskrav/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Unga stängs ute av allt högre priser – inte amorteringskrav”

En bättre fungerande hyresmarknad och billigare byggande bör stå i fokus. Det bör kombineras med lägre ränteavdrag och förändringar i beskattningen av bostäder som ökar rörligheten, skriver Erik Thedéen.
Foto: Hasse Holmberg / TT, Hasse Holmberg/TT

DN DEBATT 18/11. Högre bostadspriser är den faktor som mest missgynnat de unga, de som söker större bostad och de som behöver flytta till en dyrare ort. FI:s amorteringskrav har spelat en begränsad roll. Målet om fortsatt stort byggande går alltså inte att nå via att lätta på kraven på bolånemarknaden, skriver Erik Thedéen, generaldirektör vid Finansinspektionen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.