Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-05 20:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/unga-stangs-ute-av-allt-hogre-priser-inte-amorteringskrav/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Unga stängs ute av allt högre priser – inte amorteringskrav”

En bättre fungerande hyresmarknad och billigare byggande bör stå i fokus. Det bör kombineras med lägre ränteavdrag och förändringar i beskattningen av bostäder som ökar rörligheten, skriver Erik Thedéen.
En bättre fungerande hyresmarknad och billigare byggande bör stå i fokus. Det bör kombineras med lägre ränteavdrag och förändringar i beskattningen av bostäder som ökar rörligheten, skriver Erik Thedéen. Foto: Hasse Holmberg / TT, Hasse Holmberg/TT

DN DEBATT 18/11. Högre bostadspriser är den faktor som mest missgynnat de unga, de som söker större bostad och de som behöver flytta till en dyrare ort. FI:s amorteringskrav har spelat en begränsad roll. Målet om fortsatt stort byggande går alltså inte att nå via att lätta på kraven på bolånemarknaden, skriver Erik Thedéen, generaldirektör vid Finansinspektionen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in