Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 00:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/universitet-och-hogskola-bortglomt-av-stefan-lofven/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Universitet och högskola bortglömt av Stefan Löfven”

Politikernas uppgift borde vara att gradvis och uthålligt, steg för steg öka anslagen till fri och obunden forskning, skriver Leif Lewin, professor emeritus i statskunskap.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 8/2. Trots en utförlig regeringsförklaring av statsminister Stefan Löfven saknades i talet det område som utgör den största andelen av den offentliga sektorn – universitet och högskolor. Det finns en rad frågor, bland annat rörande otrygghet, karriärproblem och grundforskning, som regeringen måste ta tag i, skriver Leif Lewin, professor emeritus i statskunskap.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.