Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 13:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/universitetssjukhusen-ska-vara-kvar-i-gemensam-ago/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Universitetssjukhusen ska vara kvar i gemensam ägo”

Det finns inom stora delar av de borgerliga partierna en ideologiskt motiverad övertro på att privatiseringar kan lösa de stora och komplexa utmaningar vi ser i vården, skriver artikelförfattarna. Bilden visar Karolinska universitetssjukhuset.
Det finns inom stora delar av de borgerliga partierna en ideologiskt motiverad övertro på att privatiseringar kan lösa de stora och komplexa utmaningar vi ser i vården, skriver artikelförfattarna. Bilden visar Karolinska universitetssjukhuset. Foto: TT

Förslag på remiss i dag. Det finns inom de borgerliga partierna en ideologiskt motiverad övertro på privatiseringar. Vi vill nu förhindra att universitetssjukhusen splittras upp och fragmentiseras. Och säkerställa att de även fortsatt blir kvar i gemensam ägo, skriver Gabriel Wikström (S) och Karin Rågsjö (V).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.