Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 13:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ursprungsmark-aven-mat-som-serveras-pa-restaurang/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ursprungsmärk även mat som serveras på restaurang”

På skolor serveras ofta importerad mat som tillverkats under oacceptabla villkor, skriver Gustav Fridolin och Åsa Romson.
På skolor serveras ofta importerad mat som tillverkats under oacceptabla villkor, skriver Gustav Fridolin och Åsa Romson. Foto: Fredrik Sandberg/ TT

Resistenta bakterier hälsohot. Skolor, äldreboenden och restauranger serverar ofta mat som tillverkats under villkor vi inte accepterar i Sverige. Vi vill ha en fullständig ursprungsmärkning, och vi vill att minst hälften av maten i skola och vård är ekologisk senast år 2020, skriver MP:s båda språkrör.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.