Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-14 07:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/utan-antikens-historia-i-laroplanen-riskeras-sveriges-konkurrenskraft/

DN Debatt

DN Debatt. ”Utan antikens historia i läroplanen riskeras Sveriges konkurrenskraft”

Har man svaga och friflytande faktakunskaper har man ingenting att bryta förutfattade meningar, nya uppslag eller aldrig så nytänkande idéer mot, skriver Lars Strannegård.
Har man svaga och friflytande faktakunskaper har man ingenting att bryta förutfattade meningar, nya uppslag eller aldrig så nytänkande idéer mot, skriver Lars Strannegård. Foto: Elin Åberg

DN DEBATT 2/10. Skolverkets förslag att klassisk humaniora inte längre ska finnas med i kursplanerna är otidsenligt. Om förslaget går igenom kommer våra ungas attraktivitet på arbetsmarknaden att försvagas, matchningen på arbetsmarknaden försvåras och Sveriges konkurrenskraft försämras, skriver Handelshögskolans rektor Lars Strannegård.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in