Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 00:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/utanforskapet-kostar-sverige-270-miljarder-varje-ar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Utanförskapet kostar Sverige 270 miljarder varje år”

Vi vet av tidigare erfarenheter att ett växande utanförskap orsakar stora stats­finansiella problem, sänker tillväxten och skapar personliga tragedier hos män­niskor som fastnar i bidragsberoende, skriver artikelförfattarna.
Foto: Thomas Karlsson

DN DEBATT 7/5.

Jonas Frycklund och Johan Lidefelt, Svenskt Näringsliv: Sverige behöver nu reformer för en kraftfull återhämtning av arbetsmarknaden.

Enligt våra nya beräkningar är utanförskapet i Sverige nu så stort att det motsvarar att cirka 800.000 personer på heltid är borta från arbetsmarknaden. Den totala kostnaden för detta är drygt 270 miljarder kronor per år.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.