Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-18 05:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/utanforskapet-kostar-sverige-270-miljarder-varje-ar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Utanförskapet kostar Sverige 270 miljarder varje år”

Vi vet av tidigare erfarenheter att ett växande utanförskap orsakar stora stats­finansiella problem, sänker tillväxten och skapar personliga tragedier hos män­niskor som fastnar i bidragsberoende, skriver artikelförfattarna.
Vi vet av tidigare erfarenheter att ett växande utanförskap orsakar stora stats­finansiella problem, sänker tillväxten och skapar personliga tragedier hos män­niskor som fastnar i bidragsberoende, skriver artikelförfattarna. Foto: Thomas Karlsson

DN DEBATT 7/5.

Jonas Frycklund och Johan Lidefelt, Svenskt Näringsliv: Sverige behöver nu reformer för en kraftfull återhämtning av arbetsmarknaden.

Enligt våra nya beräkningar är utanförskapet i Sverige nu så stort att det motsvarar att cirka 800.000 personer på heltid är borta från arbetsmarknaden. Den totala kostnaden för detta är drygt 270 miljarder kronor per år.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in