Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-25 22:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/utmaningarna-for-polisen-kraver-resursforstarkningar/

DN Debatt

DN Debatt. ”Utmaningarna för polisen kräver resursförstärkningar”

Den 18 november i år hade Säkerhetspolisen fått konkreta uppgifter om ett planerat terrordåd i Sverige. Tusentals poliser deltog i vad som sannolikt är den största enskilda polisinsats som hittills ägt rum i Sverige, skriver Dan Eliasson.
Den 18 november i år hade Säkerhetspolisen fått konkreta uppgifter om ett planerat terrordåd i Sverige. Tusentals poliser deltog i vad som sannolikt är den största enskilda polisinsats som hittills ägt rum i Sverige, skriver Dan Eliasson. Foto: Janerik Henriksson TT

Ny polisorganisation. Det första året med den nya Polismyndigheten har i polisiärt avseende varit mycket framgångsrikt. Men fortsatt stora migrationsströmmar, allt allvarligare grov organiserad brottslighet och stora trygghetsbehov i utsatta områden kräver resursförstärkningar och fler poliser, skriver rikspolischef Dan Eliasson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in