Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-25 11:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/utred-rattsvasendets-misslyckade-lagforing-av-nazisterna-i-almedalen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Utred rättsväsendets misslyckade lagföring av nazisterna i Almedalen”

Förra årets Almedalsvecka präglades av Nordiska motståndsrörelsen (NMR), en liten nazistgrupp, som med några tiotal aktivister på plats lyckades förstöra en stor del av denna demokratiska mötesplats, skriver artikelförfattarna.
Foto: Björn Lindahl/TT

DN DEBATT 30/6. De misslyckade insatserna mot nazistiska NMR i Almedalen de senaste två åren är ett katastrofalt nederlag för polis, åklagare och för demokratin. Vi kräver nu att en opartisk medborgarkommission utses av regeringen med uppdraget att ta fram orsakerna till rättsväsendets misslyckande inom detta område, skriver Robin Enander och Jan Scherman.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.